Nagrada "Status" 2024. Prijava prijedloga – ZADNJI ROK 1.3.2024. PETAK DO 12 SATI Datum objave: 26.02.2024.

Nagrada "Status" 2024. Prijava prijedloga – ZADNJI ROK 1.3.2024. PETAK DO 12 SATI

NAGRADA HRVATSKE GLAZBENE UNIJE - "STATUS" 2024. – Nagrada za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja

Prijedlozi instrumentalista i izvedbi koje je moguće predložiti za "Status" 2024. primaju se zaključno s petkom 1. ožujka 2024. do 12:00 sati, a šalju se isključivo putem web-obrasca na internetskoj stranici Nagrade: https://nagrada-status.hgu.hr.

HGU od 1997. dodjeljuje Nagradu "Status" najboljim instrumentalistima za diskografske i koncertne aktivnosti u protekloj godini. Ova nagrada dodjeljuje se u 19 kategorija različitih instrumenata i stilova.

Ovogodišnja dodjela, 28. po redu, održat će se u Osijeku sredinom svibnja 2024, uz prigodni umjetnički program, a točan termin i lokacija dodjele bit će objavljeni uskoro. Dosad je u Osijeku jednom održana dodjela "Statusa" – 2019, u Muzeju okusa, a isti je grad dvaput bio domaćin Revije Nagrade "Status" – 2017. u Klubu "Plan B" i 2021. u Pivnici "Tvrđa".

Za "Status" 2024. mogu biti predloženi članovi HGU i drugih glazbeničkih udruga, ali i svi drugi instrumentalisti koji su punoljetni hrvatski državljani, s ostvarenom izvedbom i dokumentiranom snimkom objavljenom tijekom 2023. godine. Pod izvedbom/snimkom podrazumijevaju se sva javno predstavljena izdanja, neovisno o mediju na kojem se nalaze (TV i radijske emisije, online servisi za digitalnu distribuciju i prodaju glazbe, društvene mreže poput Facebooka i YouTubea).


Želite li predložiti izvođača za glasanje u određenoj kategoriji, a koji još nije na listi prijedloga, upišite njegovo ime, sastav i podatke o albumu (i pjesmi – ako se radi o točno određenoj izvedbi). Snimka treba biti iz 2023. godine. Prilikom podnošenja prijedloga za izvođača, možete navesti više albuma ili pjesama na kojima je navedeni izvođač sudjelovao.

Prijave za Nagradu "Status" 2024. završavaju u petak 1. ožujka 2024. u 12 sati. Molimo da svoje prijedloge prijavljujete putem obrasca na internetskoj stranici Nagrade "Status".
Pristigle prijave bit će obrađene i javno objavljene na internetskoj stranici Nagrade "Status" tjedan dana nakon isteka roka prijave.

Za sva dodatna pojašnjenja i upite slobodno nas kontaktirajte e-poštom: nagrada.status@hgu.hr.

https://nagrada-status.hgu.hr

Zvonimir Bučević
Povjerenik Nagrade "Status" HGU