Novo! HGU Sessions - radionice u Mesničkoj 12 Datum objave: 14.03.2019.

Novo! HGU Sessions - radionice u Mesničkoj 12

Hrvatska glazbena unija (Podružnica Zagreb) pokreće ciklus od 12 besplatnih radionica koje vode istaknuti hrvatski glazbenici!

Radionice se održavaju u KCM Kulturnom centru Mesnička (Mesnička 12), u Zagrebu, od ožujka do lipnja 2019.

- namijenjeno srednjoškolcima, studentima, i glazbenicima svih profila
- ponedjeljkom od 18 do 20h, 12 tjedana za redom
- predavači: istaknuti i priznati hrvatski glazbeni izvođači jazz, fusion i rock glazbe

Radi se o seriji od 12 glazbenih radionica koje će jednom tjedno (ponedjeljkom) voditi istaknuti hrvatski glazbenici, višestruki dobitnici strukovnih nagrada Status i Porin. Osim velikog profesionalnog svi predavači imaju i pedagoško iskustvo ostvareno kroz suradnju sa brojnim glazbenim učilištima, obrazovnim institucijama, seminarima i radionicama.

Hrvatska glazbena unija Podružnica 1 Zagreb je u svojem dosadašnjem radu, a postoji već više od 26 godina, organizirala brojne radionice koje su bile iznimno posjećene, jer posjeduje veliku bazu članova koje ovakve teme zanimaju. Kod glazbenika svih profila postoji volja i želja za dodatnom glazbenom edukacijom i usavršavanjem, pa im HGU Zagreb na ovaj način to želi omogućiti. Iako su radionice u prvom redu organizirane za članove, poziv će biti upućen svim glazbenicima - predanim amaterima kao i profesionalcima. 

Javila se želja za suradnjom sa novootvorenim kulturnim prostorom u centru Zagreba - Kulturnim centrom Mesnička, koji postoji nešto više od godinu dana. KCM se profilirao kao mjesto koje posjećuje puno mladih ljudi jer je program koji nude izuzetno kvalitetna kultura - jazz i unplugged koncerti, izložbe slikara i fotografa, večeri poezije i drugo. Za sebe KCM može reći da ima vjernu sljedbu posjetitelja i redovnih gostiju što je plus za organiziranje ovakvih radionica.

Glazbene radionice će se redovito održavati tijekom 3., 4., 5. i 6. mjeseca 2019., svaki ponedjeljak od 18 do 20 sati, a u nastavku večeri bi se održavali koncerti u formi tzv. jam sessiona što je i prilika da se prezentirano na netom održanoj radionici primjeni i pokaže u stvarnoj glazbenoj situaciji. 
Radionicama može prisustvovati cca 60 posjetitelja.

Ministarstvo kulture RH je prepoznalo ovaj ciklus radionica kao vrijedan kulturni projekt, pa je njegov pokrovitelj od ove godine. A nadamo se i ubuduće, jer je ovaj proljetni ciklus radionica tek početak!

Sve započinje 18.3. kada ćemo se družiti sa Zvonimirom Šestakom i njegovim kontrabasom.
Kliknite na Facebook event!


Popis ostalih predavača i radionica koje nam tek slijede:

18.03. Zvonimir Šestak - kontrabas 
25.03. Davor Doležal – gitara 
01.04. Davor Križić – truba 
08.04. Joseph Joe Kaplowitz - klavir 
15.04. Adriano Bernobić – bubnjevi 
29.04. Jurica Leikauff – klavijature 
06.05. Damir Šomen – bubnjevi
13.05. Goran Delač - bas gitara
20.05. Maja Rivić – vokal
27.05. Mario Bočić - saksofon
03.06. Mak Murtić – kompozicija / aranžiranje
10.06. Elvis Penava - gitara 

Sve radionice započinju u 18:00 i traju dva sata. 
Radionice su otvorene svima, pa je dobro doći ranije i osigurati si mjesto.

hgu.zagreb@hgu.hr 
facebook/HrvatskaGlazbenaUnija

youtube/CroMusiciansUnion

facebook/KCMesnicka