Počeo prvi krug glasanja za 26. Porin! Datum objave: 05.02.2019.

Počeo prvi krug glasanja za 26. Porin!

Za 26. Porin preko 2000 prijava, danas započeo prvi krug glasanja!

Nakon nekoliko mjeseci rada na velikom broju zaprimljenih prijava red je stigao na glasače koji će ove godine imati zahtjevan posao jer je za prijedloge za nominacije za najprestižniju hrvatsku glazbenu nagradu Porin pristigao rekordan broj prijava. Veliki interes glazbene zajednice potvrđuje da je Porin i dalje najvažniji događaj hrvatske glazbene scene.
U dva kruga glasanja struka će odlučivati o glazbenoj izvrsnosti te Porinom nagraditi one koji su to zaslužili svojim albumima, pjesmama i izvedbama u izbornoj godini. Domaćin 26. Porina je Rijeka, Europska prijestolnica kulture 2020, a svečana dodjela nagrada održat će se 29. ožujka u dvorani Centra Zamet.

Posljednjih nekoliko godina uvode se brojni noviteti i radi se na afirmaciji i daljnjem razvoju ove prestižne glazbene nagrade pa je tako i ove godine Upravni odbor Porina uveo određene izmjene u opisima kategorija. Detaljne informacije dostupne su u Pravilniku koji je objavljen na službenim stranicama nagrade.

Iz direkcije ističu da je ove godine pristigao rekordan broj od 2007 prijava, a povećanje prijava zabilježeno je i u broju nakladnika i albuma, a samim time i glasačkih kategorija kojih je ukupno 36. Najviše prijava i ove godine pristiglo je za kategoriju Pjesma godine za koju je prijavljeno čak 272 skladbe, a velik je interes i za kategoriju Album godine za koju su prijavljena 104 albuma. 

Prvi krug glasanja za nominacije završava 12. veljače u ponoć, a za koga se odlučilo Porinovo biračko tijelo te tko su nominirani glazbenici u 36 kategorija bit će poznato 21. veljače na svečanoj ceremoniji proglašenja nominacija.

Molimo sve koji su glasači Porina, ukoliko nisu dobili poziv za glasanje, da se jave u ured Porina ili na e-mail: porin@porin.info

Sve ostale informacije i novosti o Porinu možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:

Službena stranica: www.porin.org
Facebook: facebook.com/PorinHR
Twitter: twitter.com/porinhr
Instagram: instagram.com/porinhr
YouTube: youtube.com/user/porinhr/videos