Revijalni koncert dobitnika nagrade Status iz 2018. godine! Datum objave: 22.02.2019.

Revijalni koncert dobitnika nagrade Status iz 2018. godine!

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku u srijedu 13. veljače održan je revijalni koncert dobitnika nagrade Status iz 2018. godine. 

Nastupili su ponajbolji hrvatski instrumentalisti koji su se svojim radom, talentom i vrhunskom glazbenom izvedbom posebno istaknuli u diskografskoj i koncertnoj 2018. godini. Koncertno su se predstavili šibenskoj publici, a njima su se pridružili i članovi šibenske podružnice Hrvatske glazbene unije, talentirani glazbenici mlađe generacije iz grupe Bloom Band.

Ljubitelji instrumentalnog zvuka i vokalnih izvedbi, uživali su u skoro tri sata različitih stilova, od jazza i fusiona, preko etno rocka, pa do eksperimentalnog elektronskog rocka, a publika je ispunila šibensko kazalište skoro do posljednjeg mjesta. U ulozi voditelja bio je glumac i glazbenik Damir Mihanović Čubi, koji je svojim duhovitim i vrckavim najavama i komentarima znao razgaliti raspoloženu publiku.

U Šibeniku su tako nastupili glazbenici iz Pule - jazz sastav Oogroovay te etno rocker Franko Krajcar & Indivia; brojni Riječani - Denis Razz Adjustable Organ Trio, Darko Jurković Charlie Trio, Elvis Stanić Group, i grupa Turisti; zatim iz Zagreba Konrad Lovrenčić Trio Kvartet, Zvonimir Bajević & kvartet Azil, Davor Križić & Miro Kadoić uz pratnju AJ Tria iz Biograda, i već spomenuti Bloom Band iz Šibenika.

Nagradu Status dodjeljuje Hrvatska glazbena unija već 23 godine zaredom, za iznimne glazbene izvedbe i postignuća u pop/rock, narodnoj, etno i jazz glazbi. O dobitnicima, a temeljem pristiglih prijava kolega, odlučuju članovi stručnih komisija koje čine poznati i priznati hrvatski glazbenici i producenti.
Dodjela ovogodišnjeg Statusa 2019. održat će se 27. veljače u Muzeju okusa u Osijeku s početkom u 19:30h, uz prigodni glazbeni program.
 


Izdvajamo iz objava medija:

https://www.sibenik.in/glazba/koncert-dobitnika-nagrade-status-hgu-a-Jazz-etno-i-eksperimentalna-elektronika-u-sibenskom-kazalistu/103207.html

http://sibenskiportal.rtl.hr/2019/02/11/koncert-dobitnika-nagrade-status-u-sibenskom-kazalistu/


https://www.culturenet.hr/default.aspx?id=89029


https://www.sibenik.in/glazba/sibencani-su-veceras-uzivali-u-izvedbama-najboljih-hrvatskih-glazbenika-a-na-kazalisne-daske-se-popeo-i-kvartet-azil/103306.html


https://www.glasistre.hr/pula/odrzali-revijalni-koncert-istarski-glazbenici-nastupili-u-sibeniku-581418


http://www.sibenik.hr/najave/revijalno-koncertno-predstavljanje-dobitnika-nagrade-status-2018.


Fotogalerija:
https://www.sibenik.in/foto/koncert-dobitnika-glazbene-nagrade-status-u-sibenskom-kazalistu/8240

Kratki prilog na HTV-u
https://magazin.hrt.hr/488521/revijalni-koncert-uoci-dodjele-nagrade-status