Revijalno koncertno predstavljanje dobitnika Nagrade Status 2019. Datum objave: 10.02.2020.

Revijalno koncertno predstavljanje dobitnika Nagrade Status 2019.

U organizaciji Hrvatske glazbene unije i HGU Podružnice 2 Split, u utorak 11. veljače 2020., u nedavno otvorenom klubu Baraka, održat će se koncertno predstavljanje prošlogodišnjih dobitnika Nagrade Status.

Od 20 sati moći ćete poslušati ponajbolje hrvatske instrumentaliste koji su se svojim radom, talentom i vrhunskom glazbenom izvedbom posebno istaknuli u diskografskoj i koncertnoj 2019. godini. Njima će se pridružiti i članovi splitske podružnice HGU, talentirani glazbenici uglavnom mlađe generacije.

Ljubitelji instrumentalnog zvuka i vokalnih izvedbi moći će uživati u skoro dva sata različite glazbe - od jazza i fusiona, do autorskog i klasičnog rocka i funka. Ulaz je slobodan!

Nagradu Status dodjeljuje Hrvatska glazbena unija već 24. godinu za redom, za iznimne glazbene izvedbe i postignuća u pop/rock, narodnoj, etno i jazz glazbi, a o dobitnicima – temeljem pristiglih prijava kolega, odlučuju članovi stručnih komisija koje čine poznati i priznati hrvatski glazbenici i producenti, a takvo priznanje struke posebna je čast svakom dobitniku.

Klub Baraka, Vukovarska 35c, Split
od 20:00h - 02.00h

- Filip Pavić Quartet:
Filip Pavić - gitara, Hrvoje Kralj - kontrabas, Jaka Arh - saksofon i Borko Rupena - bubnjevi
- Hot Club de Croatie:
Marko First - violina, Mladen Kosovec - harmonika, Mate Matišić - gitara i Joseph Joe Kaplowitz - tuba
- Marko Duvnjak's Gang:
Marko Duvnjak - bubnjevi, Neven Frangeš - klavijature i Zvonimir Bučević Buč - bas gitara
- Marko Matijević Trio:
Jan Ivelić - bubnjevi, Marko Matijević - gitara, vokal i Tomislav Pavela - bas gitara
- Čuvari Svirala:
Damir Rakić - gitara i vokal, Viktor Margan - bubnjevi i Vibor Čović - bas gitara


Klub Baraka Facebook
FB event

I na kraju dodajmo informaciju da će se dodjela ovogodišnjeg Statusa 2020. održati 16. ožujka 2020. u Rijeci, ovogodišnjoj europskoj prijestolnici kulture, nakon nekoliko godina pauze od zadnje dodjele u tome gradu. Više o dobitnicima Nagrade Status, po godinama i kategorijama, pogledajte na službenoj web stranici nagrade.

https://nagrada-status.hgu.hr