Snimka koncertne revije dobitnika Nagrade Status 2020. Datum objave: 22.12.2021.

Snimka koncertne revije dobitnika Nagrade Status 2020.

Osijek, 26.10.2021. Osječka pivnica Tvrđa

Najbolji hrvatski instrumentalisti, dobitnici glazbene nagrade Status 2020, predstavili su se osječkoj publici na revijalnom koncertu koji je održan u utorak 26.10.2021., s početkom u 20 sati, u klubu Osječka pivnica Tvrđa (bivši disco Sound).

Organizator koncerta bio je HGU i HGU Podružnica 4 Osijek, u suradnji s povjerenikom Nagrade Status Zvonimirom Bučevićem.

Profesionalno realizirana snimka koncerta dostupna je od danas na YouTube kanalu HGU-a https://www.youtube.com/playlist?list=PLSk--P02IqIelo6kc9rTN5Vl0M_DrBUqH.

Ljubitelji odlične glazbe mogli su uživati u izvedbama raznih glazbenih stilova, od bluesa preko fusiona i jazza, narodne i etno glazbe, pa do rocka. Nakon uspješnih koncerata ove vrste održavanih svake godine od 2015. do danas - u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Puli, Šibeniku i Splitu, ovogodišnja revija dobitnika Nagrade Status održala se ponovo u Osijeku. Na taj način prošlogodišnji dobitnici ove prestižne strukovne muzičarske nagrade predstavili su se Osječanima, te im pružili jedinstveni umjetnički doživljaj jer su na jednom mjestu nastupili najistaknutiji i najkvalitetniji hrvatski glazbenici, dobitnici Nagrade Status u 2020-toj, zajedno s lokalnim glazbenicima, dosadašnjim dobitnicima Statusa iz podružnice HGU Osijek.

Ideja ove revije je da popularizira samu Nagradu Status, i da predstavi njezine dobitnike u pravom koncertnom okruženju, s programom koji se ne svodi samo na jednu pjesme kako je to običaj na samoj dodjeli nagrade, i na taj način dodatno istakne umjetnički potencijal i kvalitetu instrumentalista koji su osvojili Status.

Koncert je bio odlično posjećen - po procjeni organizatora nazočilo je 300 glazbenika i gostiju. Svirka glazbenika bila je spontana i nadahnuta, a što je i rezultat želje za druženjem, kako bi svi skupa barem na jednu večer zaboravili na neugodne okolnosti u kojima se nalazimo zbog covid mjera i epidemije. Upravo zbog toga neki glazbenici - dobitnici Statusa 2020, su u zadnji čas morali otkazati svoj dolazak jer im je potvrđena zaraza covidom, ali su srećom na njihovo mjesto uskočili glazbenici iz Osijeka Davor Dedić (klavijature) i Dario Hleb (bas gitara), i sve je prošlo u najboljem redu. Voditelj revije bio je glazbenik Igor Delač, a nakon "obaveznog" programa i nastupa najavljenih glazbenika, zasviralo se i na kratkom jam sessionu, i time je koncert završio točno u ponoć.

Na reviji Statusa 2020 u Osijeku nastupili su slijedeći izvođači:

Berde Band:
Antun Tonkić - tamburaško čelo, Nikola Gabrić - čelović, Mladen Jurković - bugarija, Mato Danković - bisernica, Damir Butković - vokal, bas, Željko Danković - vokal, 1. brač i Krunoslav Dražić - bisernica

Yogi Lonich Trio:
Yogi Lonić - vokal/gitara, Viktor Slamnig - bas gitara i Silvio Bočić - bubnjevi

The Kazetofon:
Mladen Kosovec - vokal/gitara/harmonika, Ivan Gazibara - prateći vokal/bas, Kamenko Ćulap - cajon i Emil Gabrić - violina

Ivana Kindl:
Ivana Kindl - vokal, Alen Križaj - bas gitara, Luka Banić - gitara, Vibor Čerič - klavijature i Luka Maričić - bubnjevi

Zoran Majstorović Trio:
Zoran Majstorović - oud/gitara, Bruna Matić - bubnjevi i Dario Hleb - bas gitara

Žužić/Matić/Dedić/Hleb Quartet:
Luka Žužić - trombon, Bruna Matić – bubnjevi, Davor Dedić – klavijature i Dario Hleb – bas gitara

Mangroove:
Toni Starešinić - moog bass/klavijature, Željka Veverec - vokal, Silvio Bočić - bubnjevi i Leo Beslać - flauta

NO Jazz Band:
Mila Bauković - vokal, Davor Dedić - klavijature, Dario Hleb - bas gitara, Damir Galeković Taban - bubnjevi i Vedran Zec - gitara

https://nagrada-status.hgu.hr

Foto: Dalibor Bauernfrajnd