Status Juniori 2024. - finalisti Datum objave: 18.01.2024.

Status Juniori 2024. - finalisti

Hrvatska glazbena unija početkom veljače organizira drugo izdanje Status juniora - natjecanja mladih instrumentalista izvan kategorija klasične glazbe.

Ideja cijele manifestacije je da se u prvi plan stave mladi glazbenici koji su vrhunski svirači, a tek traže svoje mjesto pod reflektorima. HGU želi stvoriti nove glazbene vrijednosti i omogućiti svim vrhunskim mladim instrumentalistima da skrenu pažnju na sebe.

Nakon pregleda pristiglih prijava, stručna komisija Hrvatske glazbene unije donijela je odluku da u finalu natjecanja Status Juniori 2024. nastupe slijedeći glazbenici (abecednim redom):

Luka Antun Bušić - bubnjevi
Tadija Ivić - bisernica
Lucia Kaplowitz - violina
Luka Kramar - gitara
Petar Mikić - gitara
Dominik Pažameta - klavir
Mihael Šepelj - alt saksofon


U sklopu finalnog programa, ali izvan konkurencije, nastupit će pobjednica prvog izdanja - Petra Stanec, mladi glazbenik Oliver Sladetić na bubnjevima, a nakon njih, po prvi puta će gosti ovog natjecanja biti mladi bendovi Odin S and Westsiders, i Slow Cured.

Finale će biti održano u ponedjeljak 5. veljače 2024., s početkom u 20:00 sati, u dvorani Kino Kinoteka (Kordunska ulica 1, Zagreb). Vidimo se! 

Više informacija o Nagradi Status Juniori doznajte na stranici:
https://nagrada-status.hgu.hr/index.php?opt=news&act=mlist&id=715&lang=hr