Svjetski dan glazbe 2020. - fotogalerija i izvještaj iz HGU PGŽ Datum objave: 24.06.2020.

Svjetski dan glazbe 2020. - fotogalerija i izvještaj iz HGU PGŽ

Diljem Primorsko-goranske županije koncertnim nastupima obilježen je ovogodišnji Svjetski dan glazbe: slušala se glazba od rocka do krčkog tanca!

Iz HGU PGŽ Podružnice 3 Rijeka:

Iz dugomjesečnog sna izazvanog pandemijom, Primorsko-goransku županiju 21. lipnja probudili su zvuci glazbe. Bogati program Svjetskog dana glazbe započeo je u subotu u Voloskom, a nastavio se tijekom nedjelje na 12 lokacija u Rijeci, Krku, Novom Vinodolskom, Kraljevici, Voloskom i Lovranu.

Uz poznatu poruku „UMREŽIMO SE GLAZBOM OD 7 DO 77 GODINA“ nastupilo je više od 60-ak glazbenika u organizaciji HGU PGŽ Podružnice 3 Rijeka: Damir Keđo, Sandro Bastiančić, Nikolina Tomljanović, Ivan Pešut & Ivo Heder, Mario Šimunković, Trio Asi, Damir Badurina, Zvonimir Radišić, Dino Ivelja, Duško Jeličić & grupa Bonaca, Robert Funčić, Spartaco Črnjarić... mnogobrojni članovi KUD-a Vrh, Karin Kuljanić i Robert Grubišić, Aleksandar Valenčić, Antonio Krištofić, Marko Žele, Mario Battifiaca, Martina Majerle, zbor DVD Opatija...

Susrete glazbenika i publike pratila je posebno dobra atmosfera, mnoge je ponijelo pa su svirali i duže nego je bilo planirano. Važno je istaknuti kako je nastup glazbenika omogućio dašak slobode i bezbrižnosti onim najpotrebitijima – štićenicima domova, centara za rehabilitaciju, beskućnicima. A bio je posvećen svim volonterima koji su bili angažirani u proteklom razdoblju borbe s koronavirusom.

Ovogodišnje „slavlje glazbe“ započelo je u subotu 20. lipnja programom „Sjećanje na skladatelja“ u počast Ljuboslava Ljube Kuntarića, kojim su HDS i HGU obilježili 95 godina od rođenja velikog autora, koji slovi i kao prvi domaći „hit maker“, a kojeg publika pamti po evergreenima kao što su „Ta tvoja ruka mala“ i „Autobus Calypso“ i dr.

Nakon polaganja vijenaca na posljednjem počivalištu jednoga od najplodnijih i najuspješnijih hrvatskih skladatelja, program je nastavljen svetom misom u crkvi Sv.Ane u Voloskom, kojoj su se, pored Gradonačelnika Grada Opatije Ive Dujmića, Kuntarićeve rodbine, članova HDS-a i HDU-a, odazvali i članovi Opatijskih suvenira i Grupe 777, glazbenici za koje je Lj. Kuntarić napisao brojne hitove. U glazbenom dijelu programa nastupili su Aleksandar Valenčić, Martina Majerle, Mario Battifiaca, mješoviti zbor DVD Opatija i zbor crkve Sv. Ane pod vodstvom maestra Ivana Bošnjaka.

TEKST:
J.Čubrić