SVJETSKI DAN GLAZBE 21.6.2019. - prijava za nastup Datum objave: 10.05.2019.

SVJETSKI DAN GLAZBE 21.6.2019. - prijava za nastup

Drage kolege glazbenici, Hrvatska glazbena unija i ove godine nastavlja tradiciju organizacije Svjetskog dana glazbe.

Pozivamo glazbenike svih glazbenih pravaca da svojom besplatnom svirkom na prestižnim gradskim lokacijama uveličaju dan koji se tradicionalno slavi u cijelom svijetu nastupima amaterskih i profesionalnih glazbenika na otvorenim pozornicama te gradskim ulicama i trgovima. Na koncertima se susreće amaterska glazbena scena s profesionalnom, uz različite glazbene stilove: rock, jazz, klasična glazba, etno, hip-hop, DJ-evi, itd...

Prošlogodišnja manifestacija donijela je vrhunske svirke, velik odaziv građana i fantastičan ugođaj. Više od 700 izvođača nastupilo je u gradovima gdje HGU ima svoje podružnice, a priključili su nam se i drugi zainteresirani gradovi.

Ovim putem pozivamo sve članove koji imaju želju i ambiciju organizirati proslavu Svjetskog dana glazbe u svojim gradovima, da nam se jave radi eventualnog dogovora oko organizacije.

S obzirom da se radi o zahtjevnoj organizaciji, najljubaznije vas molimo da Vaše prijave pošaljete što prije, a najkasnije do 7.6.2019. godine na mail svjetskidanglazbe@hgu.hr, kako bismo vam na vrijeme mogli rezervirati i javiti termin nastupa i lokaciju.

Iako se nastupi održavaju na velikom broju lokacija, broj izvođača je ograničen, pa savjetujemo da svoje termine rezervirate odmah kako ne bi propustili ovogodišnji nastup. Prijaviti se mogu i izvođači koji su nastupali prijašnjih godina. Nastupi traju do 30 min. Napominjemo da će većina lokacija biti prilagođena akustičnim nastupima.

Pogledajte dio atmosfere sa prošlogodišnjeg Svjetskog dana glazbe iz Pule, Splita i Zagreba na YouTube kanalu Hrvatske glazbene unije - u galeriji u nastavku članka!