SVJETSKI DAN GLAZBE 21.6.2022. - prijava za nastup Datum objave: 21.04.2022.

SVJETSKI DAN GLAZBE 21.6.2022. - prijava za nastup

Drage kolege glazbenici,
Hrvatska glazbena unija nastavlja tradiciju organizacije Svjetskog dana glazbe koji ove godine obilježava 40-tu godišnjicu, 1982. godine je prvi put održan u Francuskoj.

Pozivamo glazbenike svih glazbenih pravaca da svojom besplatnom svirkom na prestižnim gradskim lokacijama uveličaju dan koji se tradicionalno slavi u cijelom svijetu nastupima amaterskih i profesionalnih glazbenika na otvorenim pozornicama te gradskim ulicama i trgovima. Na koncertima se susreće amaterska glazbena scena s profesionalnom, uz različite glazbene stilove: rock, jazz, klasična glazba, etno, hip-hop, DJ-evi, itd...

Zbog problema s pandemijom i poštivanja epidemioloških mjera zaštite, protekle dvije godine smo bili prinuđeni raditi manifestaciju s bitno manjim brojem izvođača. Sretni smo što se nakon dvije godine vraćamo u stari ritam te vas još jednom pozivamo da se odazovete.

S obzirom da se radi o zahtjevnoj organizaciji, najljubaznije vas molimo da Vaše prijave pošaljete što prije, a najkasnije do 20.5.2022. godine na mail svjetskidanglazbe@hgu.hr, kako bi vam na vrijeme mogli rezervirati i javiti termin nastupa i lokaciju.

Iako se nastupi održavaju na velikom broju lokacija, broj izvođača je ograničen, pa savjetujemo da svoje termine rezervirate odmah kako ne bi propustili ovogodišnji nastup. Prijaviti se mogu i izvođači koji su nastupali prijašnjih godina. Nastupi traju do 30 min. Napominjemo da će većina lokacija biti prilagođena akustičnim nastupima.

Pogledajte dio atmosfere iz prijašnjih godina na YouTube kanalu Hrvatske glazbene unije - kliknite na link